Nyhetsbrev mars 2023

Ventilationen ska fixas, påsken är i antågande, soprummen är lite för stökiga ibland och gästparkeringarna är till för....våra gäster. 

Ventilation – Ventilationsprojektet på Dalbovägen samt förskolan-Gåsen har dragit i gång nu i veckan, och utförs av Hallerdts AB. Boende som berörs är informerade om detta och kommer löpande erhålla relevant information.Projektet förväntas vara klar under andra delen av sommaren (Augusti), arbete i korridoren och lägenheterna prioriteras sedan fortsätter arbetet på förskolan.För att fräscha minnet varför vi gör detta, ventilationen, OVK kontrollen just på de två adresser blev inte godkänt senast kontrollerna gjordes, därför måste detta åtgärdas.

Under Påskveckan, v.15 kommer förberedningsarbete påbörjas även på Gåsen, så det inte kommer som en överraskning för någon om man ser killar klädda i arbetskläder som springer in och ut på förskolan.

Övernattningsrum- under tiden som arbetet pågår kommer det inte vara möjligt att boka rummet, vi återkommer när detta blir möjligt igen, preliminärt mitten, slutet på juni.

Hobbyrummet -  under entreprenaden kommer hobbyrummet vara etableringsplats för Hallerdts. Skulle någon behöva låna verktyg hör av er till styrelse så försöker vi ordna med detta.

Soprum, sopor- vänligen se till att ni använder alla sopkärl och inte fyller över kanterna på de vi har. Är de överfulla och vid tömning åker sopor, kartonger, plast ner på golvet plockas de inte upp, detta resulterar i att våra soprum ibland ser ut som nedan. Här ber vi alla om samarbete så vi undviker ha stökiga soprum.

Gästparkering- Vi har fått en del klagomål om att parkeringen vid Dalbovägen 6 mitt emot grovsoprummet ofta är ockuperat av samma bilar och besökare som kommer för att hälsa på sina släktningar har ingenstans att parkera.

Till er som har besökare som stannar längre är 12 timmar och flera dagar i veckan kan föreningen erbjuda parkering till en kostnad av 200 sek/vecka, jämförelsevis parkering vid Edsvikens Kyrka 100 sek/dag.Beslut om 12 timmars gästparkering godkändes på extrastämman 26 oktober 2022, vi har inte varit strikta med detta men då klagomål upprepas ber vi, berörda boende, ta hänsyn till detta. Om intresse av att hyra plats veckovis/månadsvis finns maila styrelsen på styrelsentaffeln@gmail.com så tilldelar vi en parkering till era regelbundna gäster.

Fixardagar  - helgen för fixardagarna bestämdes till vecka 18, detta är 6-7 maj som gäller för vårstädningen. Tänk redan nu om du har ngt som du vill lägga i containern.Gällande trädgårdsskötsel har vi endast gräsklippning som gäller under 2023, så prata gärna med era grannar och planera lite hur alla kan hjälpas åt för att snygga till våra rabatter.

Stämman 2023 kommer äga rum 30 maj kl.19.00, motioner skall vara styrelsen tillhandahållna senast 21 April.

 

Styrelse passar på och önskar alla en Glad Påsk!